Válasszon nyelvet

Menu
A+ A A-

Évelő növények

Delosperma Cooperi

Delosperma Cooperi, más néven Kristályvirág, egy kedvelt szukkulens növény, amely az Aizoaceae családba tartozik. Ezt a fajt Dél-Afrika hegyvidéki régióiból ered, és díszítőértéke és könnyű gondozása miatt nagy népszerűségnek örvend.

Ez a növény vékony, fás szárakkal rendelkezik, melyek vízszintesen terülnek el a talajon, és sűrű, gazdag szőnyeget alkotnak. A levelek kicsik, háromszög alakúak és apró vízcseppeket tartalmaznak a felszínükön, ami vonzó és enyhén fényes megjelenést kölcsönöz nekik.

A Delosperma Cooperi különleges, élénk színű virágokkal bír. Ezek csoportokban jelennek meg és különböző árnyalatokban pompáznak, bár a leggyakoribb szín a vibráló rózsaszín. A virágok egész növekedési szezonban megjelennek, így hozzájárulva a táj színpompásabbá tételéhez.

Sedum Spectabile Brillant

Sedum Spectabile 'Brilliant', más néven Stonecrop vagy Szép Varjúháj, egy népszerű és vonzó évelő növény, amely a Kövicsalátafélék (Crassulaceae) családjába tartozik. Ez a faj Ázsiából származik, de széles körben termesztik kertekben szerte a világon, a gyönyörűsége és könnyű gondozása miatt.

Ez az évelő növény sűrű, tömött cserjéket hoz létre, vastag és húsos szárral. A levelek hosszúkásak, húsosak és körben elrendeződnek a szárakon. A levél színe sötétzöldtől kékes-szürkéig változhat.

A Sedum Spectabile 'Brilliant' egyik jellegzetessége a látványos és ragyogó virágai. Ezek a virágok a szár végén jelennek meg, lapos és tágas virágzatokban, élénk rózsaszín színben. Virágzás idején a növény figyelemfelkeltő ponttá válik a kertben, és vonzza a méheket és pillangókat.

További cikkeink …

  1. Iris Pseudacorus